2016. június 26. /vasárnap/
feed-image


fresh menu leftfresh menu right

Névnap

Ma 2016. június 26., vasárnap

János és Pál napja van.

Holnap László napja lesz.

Boldog névnapot kívánunk nekik!

Tetszik a honlapunk?

Olvasók száma

Oldalainkat 19 vendég böngészi

Média partnerek

Videó doboz

Kattintson a fenti képre!

Abonyi Két Torony Magazin eddigi számai -

Kattintson a képre!

A közbiztonságról szóló kiadványt

a fenti fotóra kattintva lapozgathatja!

A honlap eléréséhez kattintson a fenti logóra!

Az online adás eléréséhez kattintson a logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Késik, de nem múlik - Nem ússzuk meg a csekket idén sem PDF Nyomtatás E-mail
(12 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2013. február 28. csütörtök, 15:20

A helyi adók megfizetésének határideje március 18-ra esik ebben az évben.

Az abonyiak azonban kézzel fogható formában erről még nem értesültek.

A csekkek ugyanis nem érkeztek meg a háztartásokba. De ami késik, nem múlik!

Állítólag a jövő hétre mindenki kézhez kapja az adózási kötelezettséget tükröző sárga papirost.

A Pénzügyi Bizottság ülésén Habony István volt az, aki a jegyzőnél forszírozta, miért nem küldte még ki a Polgármesteri Hivatal az adó befizetésére való csekkeket.

A képviselő szerint már régen ott kellene lenni az emberek kezében a csekkeknek, hogy tudják, mennyit is kell fizetniük és tudjanak erre készülni.

Dr. Balogh Pál válaszából azt lehetett megtudni, hogy azért nem küldték ki a csekkeket, mert azok csak most készültek el. Takarékossági okokból a Városháza maga intézte a nyomtatást, és ez időbe tellett. A jegyző azt ígérte, hogy a jövő héten minden érintett megkapja a csekket Abonyban, így lesz majd idő a befizetésre.

Habony István szerint ez már elég késő lesz, mert sok kispénzű ember most csak az utolsó pillanatban szembesül a befizetési kényszerrel, ahelyett, hogy már hónapokkal korábban elkezdhettek volna gyűjtögetni az adókötelezettség teljesítésére.

Habony István szerint félő, hogy a késedelmes csekk-postázás miatt az adóbefizetések is csúszni fognak, márpedig az önkormányzatnak minden egyes adóforintra mielőbb szüksége lenne.

- Cikk: Gedei Gábor/Abonyi Két Torony Magazin -

- Kép: Illusztráció/Fotó: Temesközy Tamás -Email Drucken Favoriten Subscribe Twitter Facebook Myspace Stumbleupon Digg delicious MR. Wong Technorati blogger google Yahoo startlap iwiwLubys Fundgrube
 

Hozzászólások  

 
#10 Kedves Mária!Gedei Gábor 2013-03-05 16:01
Úgy érzem, pontosítanom kell annak érdekében, hogy ne érhesse alaptalan kritika a Polgármesteri Hivatalt. A cikkben talán félreérthető, amikor azt írom, hogy „a Városháza maga intézte a nyomtatást.” Ez a mondat nem azt jelenti, hogy a Városházán nyomtatták ki a csekkeket, hanem azt, hogy innen rendelték meg közvetlenül a csekkek nyomtatását. (Gondolom, áttétel nélkül, kiiktatva a közvetítőket, közvetlen nyomdai kapcsolattal történt a csekkek beszerzése.) Egészen pontosan a jegyző azt mondta, hogy nyomdai úton legyártatták a csekkeket, mert így körülbelül 100 ezer forinttal olcsóbb, „mintha mi állítottuk volna elő”.
Köszönöm az észrevételét, kérem, fogadja el a pontosításunkat!
GG
 
 
#9 csekkekMária 2013-03-04 20:18
Most kaptam kézhez az adókról az értesítést és a csekket. A napokban olvastam, hogy a jegyző azt mondta, hogy a nyomtatást és a postázást a hivatal maga intézi. Erre kibontottam a borítékot és azt észleltem, hogy az eddigi értesítéstől merőben eltérőt kaptunk. Tovább nézegettem és arra jutattam, hogy ezt nem is itt lett készítve, hanem kiadták nyomdának.
Ha az én feltételezésem igaz, akkor a Jegyző Úr már megint az igen Tisztielt Képviselők pofájába hazudott. A másik meg ennyi pénze van Abonynak, hogy mindent kiadnak bérbe, akkor le kell a hivatal létszámát építeni és ki lehet adni mindent bérbe. Ez csak feltételezés és ha nem igaz elnézést Jegyző Úr.
 
 
#8 Nem akarokTörpapa 2013-03-02 19:19
értelmetlen és fölösleges vitába belemenni de szerintem a lényeg az hogy a lakosságtól megkövetel az önkormányzat mindent de közben az ő kötelességére tesz nagy ívben.Nekem ettől nyílik ki a bicska a zsebemben.
 
 
#7 FejlesztésFishbuster 2013-03-02 13:52
Az egy nagy kérdés...ha szétnézel Abonyban, azért nem mondhatjuk,hogy nincs fejlődés! Sajnos azt kell fejleszteni, amit támogatnak, így kerül kevesebb pénzébe az önkormányzatnak....arról meg nem ők tehetnek, hogy a főterek felújítására több anyagi forrást biztosítottak állami szinten, mint a közutak rendbetételére...
 
 
#6 De ittTörpapa 2013-03-02 13:36
mit fejlesztenek?Ami szép volt még azt is lerombolták.Az utak állapotáról meg ne is beszéljünk.De sorolhatnám naphosszat hogy mi az ami évek óta elhanyagolt és az önkormányzat dolga kötelessége volna rendbe tartani esetleg felújítani vagy cserélni.Ez az adó is olyan mint az iparűzési adó a bevételt beszedi közbe meg munkát nem biztosít a helyi vállalkozóknak inkább vidéki cégeket foglalkoztat.
 
 
#5 SzolgáltatásFishbuster 2013-03-02 12:24
Sajnos ki kell ábrándítanom sokakat....az adó befizetéséért nem jár szolgáltatás...ez adó, és nem szolgáltatási díj....célzottan ne várjon senki semmit, ha befizeti...az SZJA befizetéséért konkrétan mit is kapunk? Ugye snki nem tudja konkrétan megnevezni, hogy ennyi adóforintjából a kormánytisztviselőket fizeti az állam, annyi adóforintjából utat épít, stb...
 
 
#4 EngemTörpapa 2013-03-02 10:35
azért az is érdekelne,hogy ez az adó mit takar milyen ellenszolgáltatást kapunk érte mire költik ezt az adót?Mert minden szolgáltatásért külön fizetünk.Az hogy a dűlő lakosok egy részének nem kell fizetni az valahol érthető is mert vannak olyan dűlők ahol se szemétszállítás se egyéb szolgáltatás nincs,a legközelebbi bolt is 4-6 Kmre van.Nekik elég büntetés az is hogy ott éljenek onnan járjanak dolgozni iskolába óvodába a térdig érő sárba hóba.Ne sajnáljátok tőlük azt az évi 5000Ftot.De ki lehet próbálni azt az életet is van épp elég eladó tanya.
 
 
#3 Kül- és belterület...kettorony 2013-02-28 22:36
Kedves Laci191!
Nos, ugyanazok a gondolatokat írta(d)le, amelyeket én már az előző önkormányzati ciklusban is sorozatban hangsúlyoztam. Annak idején egy bizonyos anyag elkészült a képviselő-testület megbízásából, amely a város lakáskoncepciójával is foglalkozott. Az anyagban szereplő lakásingatlanok száma és a kommunális adó alapjául szolgáló ugyanezen ingatlanok száma nem egyezett. Sőt egy másik anyag szerint a belterületen lévő közművesített lakásingatlanok száma több volt, mint a kivetett adók alapjául szolgáló ingatlanoké.Szóvá is tettem nem egyszer, még több írásos anyagban is, mint külsős bizottsági tag. Először az a válasz jött, hogy a külterületen élőknek nem kell fizetniük. Nos, gyorsan megcáfoltam ezt, mert a jogszabály szerint ilyen téren nem lehet mentességet biztosítani. De, ami a pláne én magam is nem egy külterületen élőt ismerek, aki fizet adót, míg nem egy belterületen élő maga mondta el nekem, hogy bizony ő vele nem fizettetik ki, pedig még bent is volt bejelenteni, hogy ingatlannal rendelkezik. Nosza, elkezdtek többen is vakaródzani, mire az akkori hivatali felsőbb vezetés kénytelen-kelletlen beismerte, hogy a külterületekre is vonatkozik az előírás. Vagyis a helyi rendelet mind kül-, mind belterületre vonatkozik, csak azt úgy is kellene alkalmazni a gyakorlatban. Érdekes módon a következő évi beszámoló szerint, ha nem is eget verő számban, de azért pár száz ingatlannal nőtt a kivetett adók alá esők száma. De újabban már megint "kezdődik a játék" előröl. Megint valahogy nem stimmelnek az egymás mellé tett adatok. Vagyis az egyik probléma szerintem az, hogy az adatbázis sem a pontosság mintája. Ami azt a problémát illeti, hogy valaki bejelenti, míg más nem az ingatlanát, külön érdekes szitu. Már annak idején is elmondtam, hogy nem értem azt, hogy ha van építésügyi, illetve hatósági osztály, akkor hogy a csudában nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi ingatlan van Abonyban és kik a tulajdonosok. Hiszen tulajdonos váltás esetén is kell, hogy legyen "nyom".
Végül pedig csak annyit, hogy igenis vagy mindenki vagy senki ne fizessen. Mielőtt valaki jönne azzal, hogy sokan már azt sem tudják, hogy miből éljenek meg, nemhogy adót fizessenek, csak annyit tennék hozzá, hogy egyrészt az adóhatóságnál ez ügyben is lehet megoldást keresni és kérni, másrészt viszont egyre több olyan esetről tudok, amikor éppen nem a legrászorultabb tartozik. Hogy tesz-e valamit a hivatal vagy sem?! Annyit már biztosan, hogy pár hónapig ki volt függesztve - mégha vitatható módon is - az adósok listája a Városháza aulájában kb. ezer névvel és címmel, valamint sokan felháborodottan jelezték nekem, hogy ha eddig nem kellett neki fizetniük, akkor most miért kell. Néhány hete viszont egy nevet sem látok kitéve. A legutolsó tájékoztatás szerint éppen frissítik a listát. Kíváncsi leszek, hogy bővül vagy szűkül-e lista. De a listában is láttam olyan személyeket feltüntetve, akiknek valójában van mit a tejbe aprítani, mégis évek óta nem fizetik az adót.Eddig a lakásingatlanokról írtam. A be nem épített belterületi ingatlanok is az adó alá kell, hogy essenek. Lásd a helyi rendeletet. Laci191! A leírtak lényegével maximálisan egyetértek.
Üdv.: T.Tamás
 
 
#2 nyomtatáslaci191 2013-02-28 21:10
Eddig talán kiadták bérbe?? Nem lehet, hogy nem a nyomtatók kapacitásával van probléma, hanem a dolgozók agykapacitásával???
Hamár az adóknál tartunk engem nagyon érdekelne, hogy miért van az, hogy a dülőkben lakók közül valaki fizet kommunális adót és valaki nem. Azt a választ kaptam egyszer, hogy a dülőkben lakóknak nem kell adót fizetni, de a helyi rendeletben nem találok mentességet. Akkor ez a helyi rendelet vagy vonatkozzon mindenkire vagy senkire. Ennek utána kéne járni, hogy mit mondanak erre a NAGY HÁZBAN. Kiváncsi vagyok, arra is hogy hányan fizetik a kommunális adót és hányan nem és milyen intézkedést tett a hivatal a nem fizetők kiszűrésére. Felháborítónak tartom, hogy aki bevallotta az ingatlanát azt adóztatják, aki nem tett eleget bevallási kötelezettségének az meg él, mint Marci Hevesen. Azzal sem értek egyet, hogy a dülőben lakók nem fizetnek vagy csak egyesek. Ennek jó lenne már utána járni.
 
 
#1 Adó?Törpapa 2013-02-28 18:19
Akkor kérjenek ezek a ......... adót ha maradéktalanul teljesítik a feladatukat.De mivel ezt nem teszik inkább bújjanak el szégyenükbe.
 

Kérem, regisztráljon ha hozzá szeretne szólni a témához!

BelépésFriss hozzászólások
Készítette Kéttorony Copy Right 2010 © Minden jog Fenntartva .