2014. április 17. /csütörtök/
feed-image


fresh menu leftfresh menu right

Névnap

Ma 2014. április 17., csütörtök

Rudolf napja van.

Holnap Andrea és Ilma napja lesz.

Boldog névnapot kívánunk nekik!

Tetszik a honlapunk?

Olvasók száma

Oldalainkat 39 vendég böngészi

Média partnerek

Videó doboz

Kattintson a fenti képre!

Abonyi Két Torony Magazin eddigi számai -

Kattintson a képre!

A közbiztonságról szóló kiadványt

a fenti fotóra kattintva lapozgathatja!

A honlap eléréséhez kattintson a fenti logóra!

Az online adás eléréséhez kattintson a logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Kattintson a fenti logóra!

Késik, de nem múlik - Nem ússzuk meg a csekket idén sem PDF Nyomtatás E-mail
(12 Értékelés)
Hírek - Hírharang
2013. február 28. csütörtök, 15:20

A helyi adók megfizetésének határideje március 18-ra esik ebben az évben.

Az abonyiak azonban kézzel fogható formában erről még nem értesültek.

A csekkek ugyanis nem érkeztek meg a háztartásokba. De ami késik, nem múlik!

Állítólag a jövő hétre mindenki kézhez kapja az adózási kötelezettséget tükröző sárga papirost.

A Pénzügyi Bizottság ülésén Habony István volt az, aki a jegyzőnél forszírozta, miért nem küldte még ki a Polgármesteri Hivatal az adó befizetésére való csekkeket.

A képviselő szerint már régen ott kellene lenni az emberek kezében a csekkeknek, hogy tudják, mennyit is kell fizetniük és tudjanak erre készülni.

Dr. Balogh Pál válaszából azt lehetett megtudni, hogy azért nem küldték ki a csekkeket, mert azok csak most készültek el. Takarékossági okokból a Városháza maga intézte a nyomtatást, és ez időbe tellett. A jegyző azt ígérte, hogy a jövő héten minden érintett megkapja a csekket Abonyban, így lesz majd idő a befizetésre.

Habony István szerint ez már elég késő lesz, mert sok kispénzű ember most csak az utolsó pillanatban szembesül a befizetési kényszerrel, ahelyett, hogy már hónapokkal korábban elkezdhettek volna gyűjtögetni az adókötelezettség teljesítésére.

Habony István szerint félő, hogy a késedelmes csekk-postázás miatt az adóbefizetések is csúszni fognak, márpedig az önkormányzatnak minden egyes adóforintra mielőbb szüksége lenne.

- Cikk: Gedei Gábor/Abonyi Két Torony Magazin -

- Kép: Illusztráció/Fotó: Temesközy Tamás -Email Drucken Favoriten Subscribe Twitter Facebook Myspace Stumbleupon Digg delicious MR. Wong Technorati blogger google Yahoo startlap iwiwLubys Fundgrube
 

Hozzászólások  

 
#10 Kedves Mária!Gedei Gábor 2013-03-05 16:01
Úgy érzem, pontosítanom kell annak érdekében, hogy ne érhesse alaptalan kritika a Polgármesteri Hivatalt. A cikkben talán félreérthető, amikor azt írom, hogy „a Városháza maga intézte a nyomtatást.” Ez a mondat nem azt jelenti, hogy a Városházán nyomtatták ki a csekkeket, hanem azt, hogy innen rendelték meg közvetlenül a csekkek nyomtatását. (Gondolom, áttétel nélkül, kiiktatva a közvetítőket, közvetlen nyomdai kapcsolattal történt a csekkek beszerzése.) Egészen pontosan a jegyző azt mondta, hogy nyomdai úton legyártatták a csekkeket, mert így körülbelül 100 ezer forinttal olcsóbb, „mintha mi állítottuk volna elő”.
Köszönöm az észrevételét, kérem, fogadja el a pontosításunkat!
GG
 
 
#9 csekkekMária 2013-03-04 20:18
Most kaptam kézhez az adókról az értesítést és a csekket. A napokban olvastam, hogy a jegyző azt mondta, hogy a nyomtatást és a postázást a hivatal maga intézi. Erre kibontottam a borítékot és azt észleltem, hogy az eddigi értesítéstől merőben eltérőt kaptunk. Tovább nézegettem és arra jutattam, hogy ezt nem is itt lett készítve, hanem kiadták nyomdának.
Ha az én feltételezésem igaz, akkor a Jegyző Úr már megint az igen Tisztielt Képviselők pofájába hazudott. A másik meg ennyi pénze van Abonynak, hogy mindent kiadnak bérbe, akkor le kell a hivatal létszámát építeni és ki lehet adni mindent bérbe. Ez csak feltételezés és ha nem igaz elnézést Jegyző Úr.
 
 
#8 Nem akarokTörpapa 2013-03-02 19:19
értelmetlen és fölösleges vitába belemenni de szerintem a lényeg az hogy a lakosságtól megkövetel az önkormányzat mindent de közben az ő kötelességére tesz nagy ívben.Nekem ettől nyílik ki a bicska a zsebemben.
 
 
#7 FejlesztésFishbuster 2013-03-02 13:52
Az egy nagy kérdés...ha szétnézel Abonyban, azért nem mondhatjuk,hogy nincs fejlődés! Sajnos azt kell fejleszteni, amit támogatnak, így kerül kevesebb pénzébe az önkormányzatnak....arról meg nem ők tehetnek, hogy a főterek felújítására több anyagi forrást biztosítottak állami szinten, mint a közutak rendbetételére...
 
 
#6 De ittTörpapa 2013-03-02 13:36
mit fejlesztenek?Ami szép volt még azt is lerombolták.Az utak állapotáról meg ne is beszéljünk.De sorolhatnám naphosszat hogy mi az ami évek óta elhanyagolt és az önkormányzat dolga kötelessége volna rendbe tartani esetleg felújítani vagy cserélni.Ez az adó is olyan mint az iparűzési adó a bevételt beszedi közbe meg munkát nem biztosít a helyi vállalkozóknak inkább vidéki cégeket foglalkoztat.
 
 
#5 SzolgáltatásFishbuster 2013-03-02 12:24
Sajnos ki kell ábrándítanom sokakat....az adó befizetéséért nem jár szolgáltatás...ez adó, és nem szolgáltatási díj....célzottan ne várjon senki semmit, ha befizeti...az SZJA befizetéséért konkrétan mit is kapunk? Ugye snki nem tudja konkrétan megnevezni, hogy ennyi adóforintjából a kormánytisztviselőket fizeti az állam, annyi adóforintjából utat épít, stb...
 
 
#4 EngemTörpapa 2013-03-02 10:35
azért az is érdekelne,hogy ez az adó mit takar milyen ellenszolgáltatást kapunk érte mire költik ezt az adót?Mert minden szolgáltatásért külön fizetünk.Az hogy a dűlő lakosok egy részének nem kell fizetni az valahol érthető is mert vannak olyan dűlők ahol se szemétszállítás se egyéb szolgáltatás nincs,a legközelebbi bolt is 4-6 Kmre van.Nekik elég büntetés az is hogy ott éljenek onnan járjanak dolgozni iskolába óvodába a térdig érő sárba hóba.Ne sajnáljátok tőlük azt az évi 5000Ftot.De ki lehet próbálni azt az életet is van épp elég eladó tanya.
 
 
#3 Kül- és belterület...kettorony 2013-02-28 22:36
Kedves Laci191!
Nos, ugyanazok a gondolatokat írta(d)le, amelyeket én már az előző önkormányzati ciklusban is sorozatban hangsúlyoztam. Annak idején egy bizonyos anyag elkészült a képviselő-testület megbízásából, amely a város lakáskoncepciójával is foglalkozott. Az anyagban szereplő lakásingatlanok száma és a kommunális adó alapjául szolgáló ugyanezen ingatlanok száma nem egyezett. Sőt egy másik anyag szerint a belterületen lévő közművesített lakásingatlanok száma több volt, mint a kivetett adók alapjául szolgáló ingatlanoké.Szóvá is tettem nem egyszer, még több írásos anyagban is, mint külsős bizottsági tag. Először az a válasz jött, hogy a külterületen élőknek nem kell fizetniük. Nos, gyorsan megcáfoltam ezt, mert a jogszabály szerint ilyen téren nem lehet mentességet biztosítani. De, ami a pláne én magam is nem egy külterületen élőt ismerek, aki fizet adót, míg nem egy belterületen élő maga mondta el nekem, hogy bizony ő vele nem fizettetik ki, pedig még bent is volt bejelenteni, hogy ingatlannal rendelkezik. Nosza, elkezdtek többen is vakaródzani, mire az akkori hivatali felsőbb vezetés kénytelen-kelletlen beismerte, hogy a külterületekre is vonatkozik az előírás. Vagyis a helyi rendelet mind kül-, mind belterületre vonatkozik, csak azt úgy is kellene alkalmazni a gyakorlatban. Érdekes módon a következő évi beszámoló szerint, ha nem is eget verő számban, de azért pár száz ingatlannal nőtt a kivetett adók alá esők száma. De újabban már megint "kezdődik a játék" előröl. Megint valahogy nem stimmelnek az egymás mellé tett adatok. Vagyis az egyik probléma szerintem az, hogy az adatbázis sem a pontosság mintája. Ami azt a problémát illeti, hogy valaki bejelenti, míg más nem az ingatlanát, külön érdekes szitu. Már annak idején is elmondtam, hogy nem értem azt, hogy ha van építésügyi, illetve hatósági osztály, akkor hogy a csudában nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi ingatlan van Abonyban és kik a tulajdonosok. Hiszen tulajdonos váltás esetén is kell, hogy legyen "nyom".
Végül pedig csak annyit, hogy igenis vagy mindenki vagy senki ne fizessen. Mielőtt valaki jönne azzal, hogy sokan már azt sem tudják, hogy miből éljenek meg, nemhogy adót fizessenek, csak annyit tennék hozzá, hogy egyrészt az adóhatóságnál ez ügyben is lehet megoldást keresni és kérni, másrészt viszont egyre több olyan esetről tudok, amikor éppen nem a legrászorultabb tartozik. Hogy tesz-e valamit a hivatal vagy sem?! Annyit már biztosan, hogy pár hónapig ki volt függesztve - mégha vitatható módon is - az adósok listája a Városháza aulájában kb. ezer névvel és címmel, valamint sokan felháborodottan jelezték nekem, hogy ha eddig nem kellett neki fizetniük, akkor most miért kell. Néhány hete viszont egy nevet sem látok kitéve. A legutolsó tájékoztatás szerint éppen frissítik a listát. Kíváncsi leszek, hogy bővül vagy szűkül-e lista. De a listában is láttam olyan személyeket feltüntetve, akiknek valójában van mit a tejbe aprítani, mégis évek óta nem fizetik az adót.Eddig a lakásingatlanokról írtam. A be nem épített belterületi ingatlanok is az adó alá kell, hogy essenek. Lásd a helyi rendeletet. Laci191! A leírtak lényegével maximálisan egyetértek.
Üdv.: T.Tamás
 
 
#2 nyomtatáslaci191 2013-02-28 21:10
Eddig talán kiadták bérbe?? Nem lehet, hogy nem a nyomtatók kapacitásával van probléma, hanem a dolgozók agykapacitásával???
Hamár az adóknál tartunk engem nagyon érdekelne, hogy miért van az, hogy a dülőkben lakók közül valaki fizet kommunális adót és valaki nem. Azt a választ kaptam egyszer, hogy a dülőkben lakóknak nem kell adót fizetni, de a helyi rendeletben nem találok mentességet. Akkor ez a helyi rendelet vagy vonatkozzon mindenkire vagy senkire. Ennek utána kéne járni, hogy mit mondanak erre a NAGY HÁZBAN. Kiváncsi vagyok, arra is hogy hányan fizetik a kommunális adót és hányan nem és milyen intézkedést tett a hivatal a nem fizetők kiszűrésére. Felháborítónak tartom, hogy aki bevallotta az ingatlanát azt adóztatják, aki nem tett eleget bevallási kötelezettségének az meg él, mint Marci Hevesen. Azzal sem értek egyet, hogy a dülőben lakók nem fizetnek vagy csak egyesek. Ennek jó lenne már utána járni.
 
 
#1 Adó?Törpapa 2013-02-28 18:19
Akkor kérjenek ezek a ......... adót ha maradéktalanul teljesítik a feladatukat.De mivel ezt nem teszik inkább bújjanak el szégyenükbe.
 

Kérem, regisztráljon ha hozzá szeretne szólni a témához!

BelépésÜzenőfal

Turn off/on Hang Vigyorok Történet GYIK Kide Chat

Utolsó üzenet 1 hónappal 26 nappal ezelőtt

/2014-02-20/ 7:28 - abonyipityu62: Két bejegyzést is tettem az aljegyzői kinevezéshez, meg is jelent mindkettő, aztán mire újra megnyitottam, eltünt. Ilyenkor mi van?
/2014-01-31/ 11:46 - kettorony: Apa001! Nagyon szépen köszönöm! Ti tudjátok, hogy nekem a köszöntésetek és mások köszöntése nem csak egy szimpla gesztus felém, hanem a jövőre nézve biztatások is. Még egyszer köszönöm szépen! thx H-I
Temesközy Tamás
/2014-01-31/ 8:08 - apa001: Istem éltessen Tamás!
Flammerék
/2014-01-25/ 17:51 - apa001: Nem úgy néz ki a 40-es út, hogy felkészültek volna a hóra az illetékesek! Lehet, hogy az ingyen letölthető OK ostelefonos program minden erejét lekötötte a közutasoknak! Igaz az újonan aszfaltozott utakbó 3-at érintettem, de itt sem láttam hótolónyomokat!!!
/2013-12-29/ 12:35 - Ferenc Markó: Akkor ez "vaktöltény" volt!
Melyik az igazi a 8-ból,
/2013-12-29/ 9:03 - kettorony: Ferikém! Köszönöm köszöntést a "potya névnapomon!" Jól esik a figyelmességetek! halllla T.Tamás
/2013-12-29/ 8:48 - Ferenc Markó: Tamás Barátom!
Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk Neked!
M. család.
/2013-12-26/ 20:54 - kettorony: flover Boldog Névnapot utólagosan az Éváknak!
És Isten éltesse az Istvánokat és Jánosokat! surprise Temesközy Tamás
/2013-12-26/ 18:54 - apa001: Köszönjük Feri!
/2013-12-26/ 8:28 - Ferenc Markó: István Barátaim!
Boldog Névnapot Nektek!
/2013-12-18/ 21:31 - Aquila: Ugy latszik vegre elindult a jobbboldalon a kozos munka ,csak igy tovabb
/2013-10-21/ 17:32 - Kovács: Jo estet! BMX es deszkasoknak uzenem,vegyetek fel velem a kapcsolatot. abonyblog@gmail.com. koszonom.
/2013-10-17/ 13:40 - kettorony: Na, ez sem igaz! Végre van víz is és áram is! Bezzeg a számla kikézbesítésében nem volt ma üzemzavar! Most kapkodhatok, hogy valamelyest utolérjem magam a lemaradt munkáimban, mert nemsokára jelenésem lesz egy találkozón. T.Tamás
/2013-10-14/ 20:11 - szeletura: Egy kis történelem:
50 évvel ezelőtt - az 1963/64-es tanévben - Abonyban is... az általános iskolák felsőtagozataiban bevezették a vegyes osztályokat. Előtte a felsőtagozatban csak lány- és fiúosztályok voltak. A VII. és VIII. osztályban már vegyes-osztályban jártunk a Szelei úti általános iskolába. Az akkori diákok 1965-ben onnan ballagtak, ennek 48 éve. Egy sok évet váratott találkozóra várjuk a Szelei úti általános iskola VIII.c-s tanulóit - szinte mindenkit megtaláltam - OK tóber 25-én pénteken Abonyban a megbeszélt helyen és időben!
/2013-10-8/ 19:09 - szeletura: Levél elment, jó éjt mégegyszer.
/2013-10-8/ 19:00 - apa001: jó éjt nektek
/2013-10-8/ 18:59 - Ferenc Markó: Szép estét mindenkinek!
/2013-10-8/ 18:59 - Ferenc Markó: Sziasztok Istvánok!
/2013-10-8/ 18:53 - szeletura: Ezt inkább privát levélben írom meg...
/2013-10-8/ 18:49 - apa001: Te mint nyugdíjas mennyire tudod igénybe venni?
/2013-10-8/ 18:48 - szeletura: Annyi baj legyen!
Elköszönök Tőletek, Jó éjt!
/2013-10-8/ 18:46 - apa001: Ezt akartam elküldeni neked ez a jóhír.. csak a kérdést sikerült belinkelnem.
/2013-10-8/ 18:43 - szeletura: Mindkét címre elment, ezt lehet, hogy Te sem ismered még
/2013-10-8/ 18:40 - apa001: apa0012@freemail.hu vagy flami001@t-online.hu
/2013-10-8/ 18:39 - szeletura: Ne cicózz vele, majd viszek töveset
/2013-10-8/ 18:38 - szeletura: Nem talállak a címlistámban... Hova küldjem?
/2013-10-8/ 18:38 - apa001: melyik címre?
Más kérdés: ha a szeder vesszőt most ledugom meggyökeresedik?
/2013-10-8/ 18:33 - szeletura: A linket megnyitva; ezt már régen kaptam. Egy egészen frisset kaptam, ami tényleg jó hír. Privátban mindjárt elküldöm
/2013-10-8/ 18:30 - apa001: jó így barátok között lenni
/2013-10-8/ 18:26 - szeletura: Üdv Neked is, most kezdek hozzá a ma megbeszélt anyaghoz
/2013-10-8/ 18:25 - szeletura: Látom itt van Feri barátom is
/2013-10-8/ 18:24 - szeletura: Szép jó estét!
Első alkalommal vagyok itt... üdv. Neked is apa001!
A jó hírt egy órája kaptam.
/2013-10-8/ 17:55 - apa001: lehet, hogy jó hír: «link»
/2013-10-8/ 17:53 - apa001: igazságárzet
/2013-10-8/ 17:52 - apa001: innen lehet, hogy nem tiltanak ki az igazságézetedért
/2013-10-8/ 17:50 - apa001: üdvözöllek Pista barátom
/2013-10-7/ 18:29 - süllő: Hinnye, de régen voltam itt, bepótolom ígérem :) üdv Süllő
/2013-08-18/ 10:08 - margareta: byyebyye
/2013-08-13/ 19:20 - apa001: még egyszer: «link»
/2013-08-13/ 19:18 - apa001: «link» tanulnak gyerekeink helyesen írni, szegény nyelvészeink ugyan milyen váleményt mondanának?
Így van ez mikor "való világon" "big braderen" nevelkednek... hahahahhh
/2013-05-4/ 11:40 - Kovács: Kellemes napot!
Szeretnem bemutatni egy uj blogot,mely a munkamat mutatnam.Szonyeg keszitessel foglalkozom.Bovulni fog sok sok keppel elkeszult eladhato szottesrol.

«link»
/2013-03-31/ 16:57 - apa001: Mindenkinek kegyelemteljes boldog húsvétet kívánok: Flammer István
/2013-03-15/ 17:33 - apa001: Most értem haza Szolnokról, ami reggel nem volt takarítva most sincs. A hizlaldától a Rékasi útig egy nyomon járható a régi négyes, a többi helyen is csak az olvadás segített illetve amit az autók széttapostak. Nyilván elfogyott a téli felkészülési költség... mellesleg kaptam aBM-től egy sms-t hogy ne hagyjam el az autómat, de ha kifogy a benzin üljek át másik kocsiba... ha-ha-ha H-M thx
/2013-03-14/ 17:12 - kettorony: Jó estét Mindenkinek! H-I Megérkeztem és végre vissza került a gépem egy "vérátömlesztés" után. Hamarosan töltögetem fel az infókat a honlapra. T.Tamás
/2013-03-9/ 17:52 - kettorony: H-I Apa001! Tavaly év végén nyilvános testületi ülésen döntöttek a kom.adó emeléséről, bár volt bizottság, amely nem támogatta, de a testület így döntött. Az emelés jan. 01-el lépett hatályba, amennyire emlékszem a rendeletmódosítás ki lett hírdetve az önkormányzat hírdetőtábláján, plussz másoktól tudom, hogy a Trión is elhangzott. Problémát más dolgokban látok, de erről most nem tudok írni, majd később, mert hamarosan lépek le. Üdv.: T.Tamás
/2013-03-9/ 11:03 - apa001: Mióta 6000 a kommunális adó? Tavaly mintha 5000 lett volna. Vagy ez is követi az inflációt?
/2013-02-28/ 19:37 - apa001: Mit tudtok róla?: «link»
/2013-02-1/ 9:58 - Kovács: Be se jelentettek az esetet....

S csodalkoznak ,hogy nincs semmi a nyomozasrol? Be sem jelentik az aldozatok.Akkor ne is kritizaljak Rendorseg munkajat!!

«link» irja az index oldal.
/2013-01-22/ 17:13 - Kovács: Jo estet!
Segitseget kernek! Tegnap du beneveztem a blogom egy blogversenyre. Abonyrol szolo,helytortenet kutatas. Lajkolni kellene.... Es tovabb osztani!

«link» szepen akik segitenek nekem.
/2013-01-19/ 10:56 - kena: meg néztem a Bruttót a polgármester asszony így nyilatkozott : a víz díj emelésére lenne igény . ezt ki igényelné ???????
/2013-01-18/ 19:06 - apa001: «link» 20. perc után...
/2013-01-18/ 19:00 - apa001: A HÍR tv bruttó c. műsorában volt a polgármesterasszony.
/2013-01-18/ 17:35 - apa001: Szerintem lengyel, vagy román sóbányába mentek a sószórók sóért! Szolnokon s onnan hazafelé egyet sem láttam még nyomait sem csak csúszós jeges utat.
/2013-01-6/ 11:46 - Kovács: Továbbra is keressem kiskutyámat aki 4 hete tűnt el. Kérem aki látta,hívja 20/4677690es számot. Köszönöm-
/2012-12-26/ 16:33 - margareta: Kedves T.T.
A Somogyi Karácsonyi videója itt van valahol...
Nem találom.

thx
/2012-12-12/ 8:03 - Kovács: «link»
/2012-12-12/ 8:02 - Kovács: «link»
/2012-12-12/ 8:02 - Kovács: Továbbra sincs mega kiskutya:este 7-8 óra tájékán egy kis kutya kiszökött. Kérem aki látta a fotón lévő kiskutyát azt jelezze ezen a számon: 20-4677690. Ha netán valaki befogadta volna... Nagyon köszönöm !Zsemle színű,hosszú szőrü , nagyon játékos.Fehér nyakörve -bolhaírtó-van rajta.Szőre miatt nem látszik
/2012-12-11/ 18:25 - Kovács: Bartok Bela es Baross ut kornyeken kell,hogy legyen...
/2012-12-11/ 18:25 - Kovács: Jo estet! Segitseget kernek. Nemreg ki szokott a kiskutyam. Nem nagyobb,mint egy macska. Kerem aki latta vagy befogadta jelezzen nekem EMAIL be: abonyblog@gmail.comra

Zsemleszinu hosszu orru. Szotyi nevre hallgat.Nagyon koszonom!

Kide Shoutbox v0.7.1

Az üzenőfalra csak regisztrált tagok írhatnak! regisztráció vagy bejelentkezés

Friss hozzászólások
Készítette Kéttorony Copy Right 2010 © Minden jog Fenntartva .